Teknoloji fonu Vinci, Turbit’e yatırım yaptı

Endüstri 4.0, mobilite, enerji ve lojistik alanlarında geleceğin teknolojisini yakalamak için yatırımlarına devam eden, İnci Holding’in stratejik yatırımcısı olduğu Vinci, Almanya’nın Berlin kentinde bulunan Turbit’e tohum aşamasında yatırım yaptı. Müşterilerinden gelen standart SCADA verilerini temel alan ve isteğe bağlı ek girdilerle bileşen düzeyinde makine öğrenimi algoritmaları geliştiren Turbit, kritik bileşenlerdeki arızaları öngörüp rüzgâr santrali sahipleri ve operatörleri için enerji üretim performansını tahmin ediyor.

Turbit, yüksek doğrulukla tahmin elde edip plansız duruşlardan kaynaklanan kayıpları en aza indiriyor. Turbit, API bazlı bir çözüm aracılığıyla varlıklara kolayca bağlanarak veri akışını analiz ediyor, her türbin için birden fazla algoritma çalıştırıyor ve olası sorunları tespit ediyor. Turbit ile operatörler, gelecekteki potansiyel arızalar hakkında, sorunun temel nedeni ve onarım için en iyi zamanı belirten ayrıntılı bildirimleri aylar öncesinden alabiliyorlar. Ayrıca Turbit, performans düşüklüğü gösteren türbinleri tespit etmekte ve operatörlerin enerji üretimini en üst düzeye çıkarmasına yardımcı oluyor.

Vinci Yatırım Komitesi Başkanı Şelale Zaim Gorton da yeni yatırımla ilgili şunları söyledi: “Yenilenebilir enerji üretiminde yüksek verimlilik sağlayan ve yeşil enerji maliyetlerini düşüren Turbit’e yatırım yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu etkileyici ekiple çalışacağımız için heyecanlıyız. Turbit’in sağlam teknolojik temeli ve ürün odağı, ekibin kanıtlanmış pazar deneyimi ile birleştiğinde pazarda ilerlemek için büyük bir fırsat sunuyor. Yedinci yatırımımız olan Turbit, Almanya’daki ikinci ve enerji yönetimi sektöründeki ilk yatırımımız olarak portföyümüzü de dengeliyor. Ürünün potansiyel ek kullanım alanları ve Turbit ekibinin vizyoner yaklaşımına Vinci’nin tecrübesinin de eklenmesiyle büyüyeceğimize inancımız tam.”

Turbit kurucu ortakları Michael Tegtmeier ve Christian Fontius, yatırım hakkında şunları söyledi: “Operatörlerin ve rüzgâr santrali sahiplerinin temel sorunu rüzgâr türbinlerinin münferit davranış kalıpları. Turbit, bu karmaşıklığın üstesinden gelerek, her türbinin kondisyonu, verimliliği ve üretimi hakkında gerçek zamanlı bilgiler veriyor. Turbit ile operatörler daha hızlı hareket edebiliyor, duruma göre önceliklendirme yapabiliyor ve üretimi artırabiliyorlar. Turbit olarak türbin ve filo düzeyinde daha fazla veriye dayalı karar alınmasını hedefliyoruz ve bu misyonda Vinci VC’nin desteğinden heyecan duyuyoruz.”

SON GÖNDERİLER

Asya Ventures’tan CoolREG’e 7,2 Milyon TL Yatırım

Yakın zamanda Ahmet Sefa Bir ve Şerafettin Özsoy tarafından...

Gelecek Vadeden Girişimler Kitabı Yayınlandı

Ahmet Sefa Bir ve Şerafettin Özsoy tarafından yazılan Gelecek...

Schneider Electric, Sosyal ve Çevresel Girişimleriyle Sürdürülebilirlik Etkisi Programında Başarıyla İlerliyor

Schneider Electric, Schneider Sürdürülebilirlik Etkisi programı kapsamında 2023 yılı...

UNDP, Türkiye’de deprem sonrası ekonomik toparlanmayı hızlandırmak için kadın girişimcilere yatırım yapıyor

UNDP, kadın girişimcilere yatırım yapıyor. Hibe desteği Kahramanmaraş ilinde...
spot_img

BUNLARI KAÇIRMA

Asya Ventures’tan CoolREG’e 7,2 Milyon TL Yatırım

Yakın zamanda Ahmet Sefa Bir ve Şerafettin Özsoy tarafından...

Oyun Dünyasının Yeni Üyeleri 55-64 Yaş Aralığında

Global Web Index'in raporuna göre, internet kullanan insanların yüzde...

Asya Ventures Kuruldu

Girişimcilik ekosisteminde yatırım fonları arasına yeni bir oyuncu daha...

Penta Teknoloji kârlılıkta üçüncü çeyrekte de hız kesmedi, ciroda rekor tazeledi 

Dünyanın önde gelen teknoloji markalarını Türkiye ile buluşturan Penta...

E-TİCARET BULUŞMALARINDA YENİ HEDEF

Küresel e-ticaretin devlerini İstanbul’da bir araya getiren “e-ticaretin Davos”u...