İn4startups, Almanya pazarına açılmayı hedefleyen sürdürülebilirlik odaklı girişimleri desteklemek amacıyla başlattığı Sürdürülebilirlik Hızlandırma Programı’nın bu yılki katılımcılarını duyurdu. NRW Global Business Türkiye desteğiyle in4startups tarafından organize edilen program, yenilikçi fikirleri ve sürdürülebilir iş modelleri ile dikkat çeken girişimlere Almanya’nın dinamik pazarında büyüme ve gelişme fırsatı sunuyor.
Programa başvurular, çeşitli sektörlerden yüzlerce girişim arasından titiz bir değerlendirme sürecinin ardından yapıldı. Bu süreçte, iş modellerinin sürdürülebilirlik potansiyeli, pazar uyumu, yenilikçilik düzeyi ve ölçeklenebilirlik gibi kriterler göz önünde bulunduruldu. Sonuç olarak, Almanya pazarında fark yaratacak ve sürdürülebilir gelişime katkıda bulunacak 7 girişim seçildi.
Seçilen girişimler, in4startups ve partnerleri tarafından sağlanacak kapsamlı mentorluk, eğitim ve network oluşturma imkanlarının yanı sıra, Almanya’daki potansiyel yatırımcılar ve iş ortakları ile buluşma fırsatı elde edecekler. Programın sonunda, girişimler Almanya pazarına giriş yapmak için gerekli bilgi, beceri ve ağa sahip olacaklar. Ayrıca programı başarıyla bitiren girişimciler Almanya’daki gerçekleşecek olan roadshow’a katılmaya hak kazanacaklar.
İn4startups Kurucu Ortağı Ahmet Sefa Bir, programla ilgili olarak şunları söyledi: “Bu yılki Sürdürülebilirlik Hızlandırma Programımıza katılacak girişimler, sürdürülebilir bir gelecek için çözümler sunma potansiyeline sahip. Amacımız, bu yenilikçi fikirlerin Almanya pazarında başarıya ulaşmasını sağlamak ve böylece küresel sürdürülebilirlik hedeflerine katkıda bulunmak.”
İşte programa seçilen girişimler:
3pmetrics (İstanbul):
3pmetrics, sürdürülebilirliği dijitalleştirme hedefiyle geliştirdiği yazılım ürünleri sayesinde tüm ölçeklerdeki şirketlerin sürdürülebilirlik alanındaki hesaplamalarını ve ISO standartlarında raporlamalarını en hızlı ve en doğru veri kaynaklarını kullanan metodolojiler ile gerçekleştirerek, şirketlerin regülasyonlara uyum sağlamalarını sağlar.
Cool-Reg (Bursa):
Karbon salınımının ve enerji verimliliğinin temel ihtiyaç olduğu günümüzde ve yakın gelecekte iklimlendirme cihazlarının (ısı pompası-chiller) verimliliklerinin en üst seviye çıkarılması için patenti kendine ait olan elektrik üreten ısı pompası sistemlerinin üretimini yapmaktadır.
Naturelink Innovation (İzmir):
Naturelink, özellikle odak olanı olarak kozmetik ve kişisel bakım firmalarının sert ve esnek malzeme çözümlerinde kullanılan geleneksel termoplastik malzemelere alternatif olarak mısır atıklarını ileri dönüştürerek evde-kompostlanabilir, %100 biyo-bazlı biyokompozit hammadde ve ürünler üretmektedir.
AppVest Intelligent Manufacturing (Ankara):
AppVest, dijitalleştirilmiş imalatçı ağı ile çok çeşitli imalat yöntemlerinde uzmanlaşmış, seri ve prototip üretimi gerçekleştiren bir firma olarak hizmet vermektedir.
Car4Future Technologies (İzmir):
Elektrikli araç veya şarj ünitesi sahibi bireysel ve kurumsal kullanıcılar için enerji paylaşım ağı ve V2X destekli 3-22 kW arası devre kartı ve kontrolcüleri girişime ait şarj üniteleridir.
RoboLabs Cbot (İstanbul):
Girişim dezenfeksiyon, temizlik ve teslimat görevleri için tasarlanmış yenilikçi otonom platformlar ve hizmet robotları aracılığıyla hayat kurtarıyor.
Vegg Foods (Mersin):
Değerlendirilemeyen atık bakliyatlardan düşük karbon ve su ayak izine sahip vegan yumurta alternatifi üretimi gerçekleştirmektedir.
Programa seçilen girişimler ve programın detayları hakkında daha fazla bilgi için in4startups.com adresini ziyaret edebilirsiniz.