Koç Üniversitesi Girişimcilik Merkezi-KWORKS’ün düzenlediği 2024 Demo Day, KWORKS Şişli yerleşkesinde gerçekleşti. Yıl boyunca yürütülen hızlandırma programlarında yer alan girişimler, KWORKS’24 Demo Day sahnesinde sunum yaptı. Sunum yapanlar arasında sağlıktan hukuka, insan kaynaklarından astrolojiye pek çok farklı alanda yenilikçi çözümler geliştiren girişimler yer aldı. Bu yıl KWORKS’24 Hızlandırma Programı kapsamında, 100’ün üzerinde girişim-yatırımcı görüşmesi gerçekleştirilirken, aktif ve mezun 9 KWORKS girişimi toplamda 3 milyon doların üzerinde yatırım aldı. Böylelikle UNVEST A.Ş. yatırım portföyünde yer alan KWORKS girişimlerinin son yatırım turlarına göre toplam değerlemeleri 107 milyon dolara ulaştı.
Koç Üniversitesi Girişimcilik Merkezi-KWORKS’ün gerçekleştirdiği Hızlandırma Programları kapsamında 10. Dönem demo day etkinliğiyle tamamlandı. Program kapsamında toplam 20 girişim desteklendi. KWORKS girişimleri program dönemi boyunca pilot proje, ürün lansmanı, hibe desteği, fatura kesme, kullanıcı sayısını artırma ve tohum öncesi yatırım toplama gibi farklı hedefler içinden iş modellerine ve aşamalarına göre seçtikleri hedeflere odaklandı.
Program kapsamında, girişimler KWORKS iş ağında yer alan Koç Topluluğu şirketleri ve diğer kurumsal şirketlerle 80’in üzerinde bire bir görüşme yaptı. 11 girişim bir veya daha fazla kurumsal şirket ile pilot çalışma, ortak iş veya ürün geliştirmeye yönelik iş birliği yaptı. KWORKS’24 Programı kapsamında 100’ün üzerinde bire bir girişim-yatırımcı görüşmesi gerçekleştirilirken, son 12 ay içinde 9 KWORKS girişimi yatırım turu kapatarak toplamda 3 milyon doların üzerinde yatırım aldı. Bu yatırım turlarıyla birlikte Koç Üniversitesi’nin iştiraki olan UNVEST A.Ş.’nin yatırım portföyündeki KWORKS girişimlerinin son yatırım turlarına göre değeri 107 milyon dolara ulaştı.
KWORKS’24 Demo Day’in ilk oturumunda, Hızlandırma Programı girişimleri Boly, Cool Card, Qapera, QuizModeOn, Smart City & Partners, Stellium ile Koç Holding Kurum İçi Girişim Hızlandırma Programı girişimi Paketera sunumlarını gerçekleştirdi. İkinci oturumda ise Ön Hızlandırma Programı girişimleri Gingerlive, Greenity, Leagle, Propose, Right Heartwise ve Uplico sahne aldı. KWORKS’24 Demo day sonunda, sunum yapan girişimciler yatırımcılar, mentorlar, iş insanları ve sektör uzmanlarıyla bir araya geldi.
KWORKS ve 13 Koç Topluluğu şirketi tarafından yürütülen KWORKS BiGG programıyla 2024-1 çağrısı kapsamında TÜBİTAK’a başvurusu iletilen 9 girişimden 5’i 1812-Yatırım Tabanlı Girişimcilik Destek Programı (BiGG Yatırım) kapsamında mükemmeliyet mührü alarak desteklenirken, yıl içerisinde KWORKS mezunu 4 girişim TÜBİTAK 1501 Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı kapsamında 5 milyon TL’nin üzerinde hibe desteği aldı.
KWORKS’24 Demo Day’de sunum yapan girişimlerin listesi şöyle:
Boly: Sporcuların sahaları keşfedip bir araya gelebileceği, performanslarını takip ederek hem bölgelerindeki hem de liglerindeki sıralamalarda yer alabileceği ve oynadıkça ödüller kazanabileceği bir mobil uygulamadır. Markaları, oluşturduğu spor topluluğu ile bir araya getirerek görünürlüklerini artıran Boly, basketbolun yanına voleybol ve futbolu da eklemeyi hedeflemektedir.
Cool Card: Sunduğu NFC tabanlı ve dijital kartvizit çözümleriyle, markaların insan kaynakları, satış ve pazarlama ekiplerinin hedef kitleleriyle daha etkin bir etkileşim kurmasını sağlar. CRM sistemlerine entegre yapısı ve topladığı detaylı veriler ile kullanıcılara akıllı bir ağ yönetimi platformu sunarak bağlantıları daha verimli hale getirir.
Gingerlive: Markaları ve bireysel canlı yayıncıları akıllı reklamlarla buluşturan bir platformdur. Otomatik, yayını bölmeyen ve reklam engelleyicilere takılmayan reklam yerleştirmeleri sayesinde yayıncıların kazançlarını artırır. Kolay entegrasyon ve tam kontrol imkanı sunarak, yayıncıların içeriklerine odaklanmalarını sağlar.
Greenity: Bitki severlere yönelik yeni nesil bir bitki bakım ve ekosistem uygulamasıdır. Tek bir fotoğrafla bitkinizin sağlık durumu, bakım ihtiyaçları ve ekosistem etkinlikleri, atölyeler ve sosyalleşme imkânı sağlar. Bununla birlikte Greenity, bilimsel ve doğru öneriler veren tek bitki bakım ve yetiştirme API ürününü geliştirmektedir.
Leagle: Avukatlara yapay zeka destekli asistan hizmeti sunarak hukuki belgelere ve güncel mevzuata hızlı erişim, belge özetleme ve anlam eşleştirme gibi akıllı çözümler sağlar. Şirketlerin özel ihtiyaçlarına yönelik yapay zeka çözümleri sunarak hukuk süreçlerini modern ve etkili bir şekilde destekler.
Paketera: Ambalaj satın alma süreçlerini kolaylaştırarak sektörde dijitalleşmeye öncülük eden bir ambalaj tedarik platformudur. Geniş ürün yelpazesiyle tüm ambalaj ihtiyaçlarınızı tek bir platformdan karşılamanızı sağlar. Uçtan uca dijital çözümleriyle sektördeki paydaşların dijital dönüşümüne katkıda bulunurken, yenilikçi yaklaşımıyla ambalajda yeni bir dönem başlatmayı hedefler.
Propose: Fizik tedavi sürecinde ev egzersizlerinin kamera üzerinden süpervizyonunu ve motivasyonunu sağlayan yapay zeka temelli bir mobil uygulamadır. Poz tahmin teknolojisi ile egzersizlerin doğru yapılmasını kontrol eder, hasta-doktor iletişimini güçlendirir ve tedavi sürecini sürdürülebilir hale getirir.
Qapera: Restoran ve kafelerin özel ihtiyaçlarına yönelik olarak tasarlanmış; stok ve tedarikçi yönetimini dijitalleştirerek maliyet kontrolü ve üretim planlaması sağlayan bir çözümdür. Mevcut sistemlerin maliyetli ve karmaşık yapısını sektör odaklı, kullanıcı dostu bir deneyimle değiştirerek, hizmet sektöründe stok kayıplarını ve işletme maliyetlerini yüzde 28 azaltan, sürdürülebilir bir SaaS hizmeti sunar.
QuizModeOn: Markaların hedef kitleleriyle etkileşimini artıran ve veri toplayan bir online oyun ve etkinlik platformudur. Çalışan etkinliklerinden binlerce katılımcılı etkinliklere kadar, tamamen kişiselleştirilebilir web tabanlı arayüzüyle markalara, anlık geri dönüş alabilecekleri ve gerçek zamanlı yarışma deneyimi sunan bir çözüm sağlar.
Right Heartwise: Sağ kalp yetmezliği hastalarına özel, hastaya özgü motorsuz kalp pompası sunarak konfor ve hareketlilik sağlar. Kalbe entegre ufak yapısıyla gündelik hayatı etkilemez ve sürdürülebilir bir çözüm sunar.
SC&P: Gezegenin geleceğini şekillendiren derin teknoloji çözümleriyle sektörleri dönüştürmektedir. Uydu verileriyle geniş alanları saniyeler içinde izler, risk ve sürdürülebilirlik için yüksek hassasiyetli analizler sağlar. Krizler ve afetlere yönelik erken uyarı sistemleri sunarak farklı sektörlere yönelik stratejik karar destekli özelleştirilmiş platformlar geliştirir.
Stellium: Üretken yapay zeka teknolojisiyle kullanıcılara kişiselleştirilmiş ve kapsamlı astrolojik tahminler sunan bir dijital astroloji asistanıdır. Günlük, aylık ve yıllık projeksiyonlar sunarak gezegen hareketlerini takip eder; kullanıcıların kişisel özellikleri, ilgi alanları ve uygulama içi davranışlarını analiz ederek derinlemesine bilgiler sağlar. Stellium, her an yanınızda olan bir astrolog işlevi görür.
Uplico: Hızlı ve doğru işe alım yaparak çalışan bağlılığını artıran yapay zeka destekli bir işe alım yönetim platformudur. İlan oluşturma, aday değerlendirme ve onboarding gibi adımları tek bir platformda otomatikleştirir, süreçleri yüzde 70 hızlandırır ve en iyi adayları bulmanıza yardımcı olur.
KWORKS Hakkında
KWORKS, Koç Üniversitesi Girişimcilik Araştırma Merkezi, fikirlerin sürdürülebilir ve ölçeklenebilir yenilikçi girişimlere dönüşmesi için, girişimcilere yenilikçi bir ekosistem yaratmak amacıyla Kasım 2014’te kuruldu. Üretilen yeni bilginin toplumda faydaya dönüşmesini hızlandırmayı amaçlayan KWORKS, ticarileşme süreçlerinde sağladığı altyapı ve mentorluk destekleriyle hızlandırıcı rolü üstleniyor. Girişimcilerin güncel ve etkin yöntemleri kullanarak iş modeli oluşturmasına zemin hazırlayan KWORKS ekibi; 200’ü aşkın mentorun yanı sıra, girişimci ve ileri görüşlü iş insanlarından oluşan Üst Kurulu’nun desteğiyle, girişimcilere önemli bir deneyimin aktarılmasına aracılık ediyor. Ülkemizde girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmayı amaç edinen KWORKS; girişimciler, yatırımcılar ve girişimcilik ekosisteminin diğer paydaşları için önemli bir buluşma noktası olarak görev yapıyor. KWORKS, Şişli’deki 1200 m2’lik alanında girişimcilere 7 gün 24 saat çalışabilecekleri bir ortam sunuyor.