in4startups’ın her yıl yerli ve yabancı yatırımcıların yatırım yapacakları girişimleri bulmalarına destek olmak amacıyla düzenlediği “Gelecek Vadeden Girişimler” Yarışması’nda şampiyon girişimler belli oldu.
Gelen başvurular içerisinden yarışma kriterlerine uygun 257 girişimin başvurusu kabul edildi. Bu başvuruları yapan girişimcilerinin 72’si kadın girişimci 185 tanesi de erkek girişimci. Yarışmaya Bursa’dan Konya’ya, Eskişehir’den Diyarbakır’a kadar toplamda 31 ilden başvuru gelirken başvuruların en fazla geldiği il İstanbul oldu. Başvuru yapan girişimlerin 32 tanesinin marka, faydalı model ve patent sahipliği gibi fikri ve sınai mülkiyet hakkı sahipliği bulunuyor. Girişimlerin 36 tanesi yatırım almış girişimlerken 44 tanesi de daha önce KOSGEB, TÜBİTAK gibi kamu desteklerinden yararlanmış durumda. Başvuru yapan girişimlerin 28 tanesi ihracat yapmayı başarmış. Yarışmaya başvuran girişimlerin büyük çoğunluğu birden fazla kurucu ortakla kurulmuş durumda. Girişim başına düşen kurucu ortak sayısı 2,29 olurken bu kurucu ortakların %30 kadın kurucu iken %70’i erkek kurucudan oluşuyor. Başvuru yapan girişimler faaliyet alanlarına göre incelendiğinde en fazla başvuru bilişim teknolojileri , sağlık, sürdürülebilirlik ve e-ticaret alanlarından geldi.
Yarışmanın ödül töreni 2 Aralık’ta Başakşehir Belediyesi sponsorluğunda Başakşehir Belediyesi Hizmet Binası Kompleksinde Asya ventures Startup Yatırım Zirvesi’nde gerçekleştirilecek. Yarışmada dereceye giren girişimler yatırım dünyasının önde gelen yatırımcılarına yönelik sunum yapacaklar ve bire bir görüşmelerde yaparak yatırımcılarla bir araya gelecekler.
Yarışmanın sponsorları arasında Akbank, Akzo Nobel, Başakşehir Belediyesi, Bursa Teknopark, Bursa Teknik Üniversitesi, Goldman Startups, Wave Medya, Techsign, SEYEV ve Softomi bulunuyor.
Yarışma hakkında detaylar için https://gelecekvadedenler.com/ sitesi ziyaret edilebilir.
İşte GVG24 Şampiyon Girişimlerin Listesi
Sürdürülebilirlik Odaklı Girişim kategorisi şampiyonu: Refresh the Future
Refresh, tek kullanımlık paketleme atığını azaltmak için son kullanıcılara ve yiyecek-içecek sektöründeki işletmelere doğa dostu, döngüsel ekonomiyi destekleyen, tekrar kullanılabilir paketleme deneyimi sunan dijital ambalaj servisidir.
Mobilite ve Enerji Girişimi kategorisi şampiyonu: SOWEC
SOWEC, dalga enerjisinden elektrik üreten bir enerji sistemidir.
Kadın Girişimci kategorisi şampiyonu: TRAICK
TRAICK, tiroid nodüllerinin ayırıcı tanısı için geliştirilmiş, erken teşhise olanak sağlayan AI tabanlı bir web uygulamasıdır.
Teknolojiye Yön Veren Girişim kategorisi şampiyonu: Algbio
Algbio sanayi/belediye/tarımsal tesislerin endüstriyel/evsel/kanalizasyon atık sularını ve CO2’sini mikroalgler ile döngüsel ekonomi modelinde arıtarak biyoyakıt, biyoplastik, biyohammadde üretmekte ve karbon kredisi oluşturmaktadır, sanayide fosil yakıt temelli ekonomiden sürdürülebilir üretim modeline geçişi sağlamaktadır.
Sosyal Girişim kategorisi şampiyonu: Joysper
Joysper, 3-12 yaş otizmli çocukların eğitiminde yapay zeka tabanlı interaktif eğitim robotu sunarak kişiselleştirilmiş içeriklerle çocukların gelişimini destekleyen bir çözüm sunuyor.
Global Rekabet Gücüne Sahip Girişim kategorisi şampiyonu: WASK
WASK, dijital reklam verenlerin teknik bilgi olmadan ücretli kampanyalarını daha efektif yönetmelerine ve daha az bütçe ile daha fazla potansiyel müşteriye ulaşmalarına yardımcı olan SaaS üründür.
Yatırımların Gözdesi Girişim kategorisi şampiyonu: Beetinq
beetinq toplantı ve etkinliklerde yaşanan planlama, paylaşım, arşiv, analiz ve networking sorunlarına çözüm olarak geliştirdiğimiz yapay zeka destekli mobil iş asistanıdır.
Büyüme Şampiyonu Girişim kategorisi şampiyonu: 3pmetrics
3pmetrics sürdürülebilirliği dijitalleştirerek karbon ayak izi, su ayak izi, esg uyumluluk analizi gibi hesaplama ve raporlama süreçlerini 1 günde yapmanızı sağlar.
Sağlık Girişimi kategorisi şampiyonu: Semruk Yazılım
Girişimimiz radyografilerden dental hastalık analizi yapıp hastalık alanını işaretleyerek, diş hekimlerinin tanı ve teşhisine yardımcı olan yapay zekâ temelli yazılımlar geliştirmektedir.
Fintech Girişimi kategorisi şampiyonu: Diginak
Diginak, navlun satın almasındaki finansal sorunları azaltarak taşımacılık sektöründeki tarafların birbiri ile olan ticaretini kolaylaştırmaktadır.
E-Ticaret / Turizm Girişimi kategorisi şampiyonu: Plavel
Plavel , seyahat sever kullanıcımızın bir tatilden ne beklediğini en doğru soruları sorup anlayarak, Yapay Zeka destekli algoritması ve dijital rehberlerimiz vasıtasıyla onun için tüm detayları ile hazırlanmış mükemmel bir seyahat planı sunar.
Akademik Girişim kategorisi şampiyonu: Oxytec
Canlılar için büyük önem taşıyan su içerisindeki oksijen miktarını, son teknoloji ile geliştirdiğimiz optik çözünmüş oksijen sensörümüz OXTEC ile, su ürünleri çiftlikleri, içme ve atık su tesislerinde takibi zorunlu olan su içerindeki oksijen seviyesini uzaktan, sürekli ve doğru ölçüm sağlanmasına olanak sağlıyoruz.
Sosyal Girişim Jüri Özel Ödülü: Engelsiz Çeviri
Günümüz teknoloji dünyasında, okuma yazma bilmeyen veya okuduğunu anlamakta zorluk çeken işitme engelli bireylerin hızla değişen içeriklere kendi ana dillerinde yani işaret dilinde erişebilmeleri için yapay zeka destekli sürdürülebilir işaret dili çeviri sistemleri geliştirmektedir.
Akademik Girişim Jüri Özel Ödülü: KROW
KROW; merkezi sınavlara hazırlanan öğrencileri uygun maliyetli ve eğlenceli şekilde nitelikli sorulara ulaştıran, türkiyede ilk defa kullanılacak olan açıklayıcı geribildirim sistemi ile öğrenmeyi kolaylaştıran, rakipler arasındaki güncel sıralamaları sunan yapay zeka destekli bir mobil öğrenme ekosistemidir.