Kariyer ve Teknoloji Zirvesi 21 Gerçekleşti

0
78

Karabük Üniversitesinin köklü kulüplerinden Bilimtey Bilim Kulübü geçmiş yıllarda yapmış olduğu bilim günlerine bu yıl online platformda düzenlediği Kariyer ve Teknoloji Zirvesi ile devam etti. Birbirinden değerli konukların eşlik ettiği zirveye 10’dan fazla üniversiteden öğrenci ve farklı şirketlerden çalışanlar katılım sağladı. Amerika’da yaşamdan, TÜBİTAK hibe programlarına kadar farklı konuların ele alındığı etkinlik 8-9 Mayıs 2021 tarihlerinde bilimtey Youtube hesabı üzerinden canlı olarak yayınlandı.

KATEK’21 zirvesinin ilk konuşmacısı Ahmet Koşkan, konuşmasında cv hazırlama, işe alım süreçleri ve mülakatlarda dikkat edilmesi gerekilen konulara değinirken katılımcılara 12 adımlık bir süreçten bahsetti ve işe alımlarda lokasyonun büyük bir etkiye sahip olduğunun altını çizdi.

TÜBİTAK Kuluçka Merkezi’nden katılım sağlayan Ahmet Sefa Bir, kuluçka merkezinin Bigg Desteği, hibe programları ve bu programların katılım kriterleri hakkında ayrıntıların neler olduğunu açıkladı. Başvuru aşamasından hibenin alımına kadar olan süreçte katılımcıları nelerin beklediğini de açıklayan konuşmacı önemli ipuçları da vererek konuşmasını tamamladı.

Yapay zeka alanında çalışmalar yapan Simurgai ceo’su Caner Özcan, yapay zeka alanına dair yaptığı sunumun yanı sıra bu alana giriş yapmak isteyen katılımcılara yol haritası oluşturması adına kullanılan yazılım dillerinden ve yapay zeka teknolojisinin kullanım alanlarından da bahsetmeyi ihmal etmedi.

Kurumsal bir şirkette kıdemli yazılım geliştirici olarak profesyonel iş hayatına devam eden girişimci Rıdvan Uyan, katılımcılara “Ürün bakış açısı ile düşünmek” üzerine kapsamlı bir sunum yaparken kendi deneyimlerinden yola çıkarak bir girişim kurma ve büyütme sürecinde yaşanılabilecek zorlukları da katılımcılara aktardı.

Zirvenin ikinci gününün ilk konuğu olan İlkay Zaman, Amerika’da yaşam ve çalışmak hakkında katılımcıları bilgilendirirken iki ülke arasındaki sosyokültürel farklılıklara da değindi.

3d teknolojileri ve kurduğu girişim üzerine katılımcılara deneyimlerini aktaran 4B Mühendislik Ceo’su Eray Erten, girişim dünyasına yeni gireceklere verdiği tavsiyelerde girişiminiz batsa da “bir çay demler yeniden başlarız” sözüyle gençlere umut verdi.

Dönüşüm doktoru olarak da bilinen Hakan Acar, verimli bir çalışma gününün nasıl olması gerektiği konusunda verdiği anekdotların yanı sıra öğrencilere çevrelerindeki insanların kişisel başarılarındaki etkilerinden de bahsetti.

Pandemi ile birlikte dijitalleşen hayatımızı nasıl yönetmemiz üzerine konuşma yapan Sanofi firması İstanbul Bölge Müdürü Hakan Kozoğlu, dijitalleşen dünyada koçluk ve mentörlük konularına değinerek katılımcıların günümüz şartlarına nasıl adapte olabileceklerini anlattı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here