Ana SayfaHaberlerİnovasyonTÜBİTAK’tan Ağlara Üyelik Desteği

TÜBİTAK’tan Ağlara Üyelik Desteği

TÜBİTAK ilk kez 2020 yılında başlattığı “Uluslararası Ağlara Üyelik Desteği” programı kapsamında, sürdürülebilir enerji için inovasyon odaklı faaliyetleri ve projeleri destekleyen, Avrupa’nın enerji odaklı en büyük yatırım ve teknoloji şirketi EIT InnoEnergy’nin üyelik faaliyetlerini de ekledi.

Ağlara Üyelik Desteği kapsamında nasıl destek sağlanıyor?

TÜBİTAK’ın ilk kez 2020 yılında başlattığı “Ağlara Üyelik Desteği” ile, Türkiye’deki kurumların Avrupa Birliği Çerçeve Programları (AB ÇP) kapsamında yürütülen ve AB ÇP önceliklerinin belirlenmesinde etkili olan iş ağlarına ve platformlara üyeliklerini teşvik etmektedir. Türkiye’de faaliyet gösteren üniversiteler, kar amacı gütmeyen kuruluşlar ve KOBİ’lerin desteklendiği bu program kapsamında, kurumların Avrupa çapındaki etkin olan ağ yapılarına üye olabilmeleri amacıyla kurum başına 15.000 Euro’ya kadar destek verilmektedir. TÜBİTAK “Ağlara Üyelik Desteği” programına başvurmak için son tarih 30 Nisan 2021’dir.

TÜBİTAK “Uluslararası Ağlara Üyelik Desteği” programı kapsamında, sürdürülebilir enerji için inovasyon odaklı faaliyetleri ve projeleri destekleyen, Avrupa’nın enerji odaklı en büyük yatırım ve teknoloji şirketi EIT InnoEnergy’nin üyelik faaliyetlerini de ekledi. Enerji alanında faaliyet gösteren 26 farklı özel sektör kuruluşu, üniversite araştırma enstitüsü ve özel araştırma kurumlarının birlikteliği ve Avrupa Birliği EIT (European Institute of Technology) fonuyla 2010 yılında kurulan EIT InnoEnergy, hali hazırda Avrupa’nın bu alandaki en yüksek bütçeli yatırım, teknoloji geliştirme ve iş ağı olarak faaliyet gösteriyor. Geride kalan 11 yıllık sürede EIT InnoEnergy, aralarında Türkiye’den DUCKT’ın da bulunduğu toplam 230 şirkete 420 Milyon Euro yatırım yaptı.

Eylül 2017’de kurulan Türkiye ofisiyle birlikte ülkemizde de faaliyet göstermeye başlayan EIT InnoEnergy, enerji ve temiz çevre teknolojileri dikeyinde faaliyet gösteren özel sektör temsilcilerini, araştırma merkezlerini, üniversiteleri, vakıfları ve kamu kurumlarını finansman, iş ve pazar geliştirme, globalleşme, erken ve ileri aşama yatırım ile konsorsiyum ortaklıkları kurma gibi çeşitli başlıklarda desteklemektedir.